Start Kuhinje sveta Beef pot pie – pola gulaš, pola pita

Beef pot pie – pola gulaš, pola pita

Foto: Stockfood
Foto: Stockfood
  • predpriprema 100 min
  • 25 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

½ kg junećeg mesa (but)
40 g brašna
1 struk praziluka
2 veće šargarepe
300 g šampinjona
2 čena belog luka
1 kašičica paradajz paste
400 ml bujona
1 kašičica smeđeg šećera
so, biber
ulje
1 kašika gustina
50 ml vode
250 g lisnatog testa
1 jaje (žumance)
2 kašike mleka

Priprema:

1. Pečurke očistiti i iseći na listiće. Šargarepu oguliti i iseći na kolutove. Praziluk očistiti i beli deo iseći na tanke kolutove. Beli luk ispasirati ili sitno iseckati. Meso oprati, osušiti, ukloniti žilice i iseći na kockice približno iste veličine.
2. U veću kesu za zamrzivač usuti brašno, so i biber pa dodati meso i uvaljati u brašno.
3. Na malo ugrejanog ulja propržiti pripremljeno meso (ukloniti višak brašna) toliko da dobije braonkasu boju sa svih strana. Izvaditi meso i ostaviti sa strane.
4. U istoj masnoći, na umerenoj temperaturi propržiti praziluk i šargarepu pa kada povrće omekša dodati beli luk i smanjiti temperaturu.
5. Dodati paradajz pastu, pečurke, bujon i šećer pa ostaviti da provri.
6. Na kraju dodati meso i gustin rastvoren u vodi pa sve još jednom dobro promešati i kuvati na laganoj vatri oko 90 minuta tj. dok meso ne postane mekano i tečnost ne uvri.
7. Lisnato testo rastanjiti na debljinu oko 0.5 cm i iseći na četiri dela.

U nastavku pročitajte dalje upute i prikaz pripreme u slikama tzv. korak po korak. 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!