Start Deserti Belo-crna torta

Belo-crna torta

Clipboard06

Priprema:
Kore:
1. U odgovarajućoj posudi pomešati brašno sa šećerom, kakaom i praškom za pecivo.
2. Posebno umutiti žumanca i sjediniti ih sa suvim sastojcima.
3. Ulupati belanca u čvrst sneg sa prstohvatom soli, pa ih lagano umešati u prethodnu smesu.
4. Sve lepo sjediniti, te smesu uliti u podmazan okrugli kalup i peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta. (Proveriti čačkalicom da li je kora pečena).
5. Gotovu koru vodoravno podeliti na tri dela.
Fil:
1. Mleko skuvati sa čokoladom na umerenoj temperaturi dok se čokolada ne otopi.
2. Kukuruzni skrob razmutiti sa 65 ml mleka i dobro izmešati da ne ostanu grudvice, pa ukuvati u ključalo mleko.
3. Mešati dok se ne zgusne, skinuti sa vatre i umešati margarin.
4. Fil prekriti prianjajućom providnom folijom, da se ne uhvati korica.
5. Nakon toga u ohlađen fil dodati kiselu pavlaku i umutiti mikserom, pa ga podeliti na dva dela.
Finalni postupak:
1. Kore bogato nafilovati i odložiti tortu u frižider da se dobro stegne.
2. Ohlađenu tortu ukrasiti šlagom ili po želji.

Recept Melite Keler iz Novog Sada
Recept Melite Keler iz
Novog Sada

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!