Start Glavna jela Maleševsko tavče

Maleševsko tavče

Clipboard02

PRIPREMA:
1. Crni luk sitno iseckati pa ga propržiti na malo ulja.
2. Kad luk omekša, dodati slaninu isecenu na kockice, još malo dinstati, a zatim dodati mleveno meso i šampinjone.
3. Posoliti i pobiberiti po ukusu, dodati mešavinu začina, 2 kašike paradajz pirea, 150 ml vode i promešati. Skloniti tiganj sa vatre.
4. U drugom tiganju na malo ulja propržiti krtinu isecenu na kocke. Posoliti i pobiberiti po ukusu, dodati mešavinu zacina i 150 ml vode, te promešati.
5. Nauljiti zemljanu posudu ili vatrostalnu činiju, sipati smesu od mlevenog mesa pa proprženu krtinu.
6. Posuti krupno narendanim sirom i peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 20 minuta.

Recept Ljubice Majer iz Zrenjanina
Recept Ljubice Majer
iz Zrenjanina

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!