Sastojci:
½ kg karfiola
5 kašika gustina
½ kašičice soli
1 kašičica belog luka u prahu
1 kašičica crnog luka u prahu
3 kašike tabasco sosa
80 g putera
ISPROBAJTE I… Pohovani karfiol
Priprema:
1. Rernu ugrejati na 250ºC. Karfiol rasparčati na sitnije komade i dobro oprati.
2. U posudi pomešati gustin, so, beli i crni luk u prahu sa tabasco sosom i otopljenim puterom.
3. Karfiol oceđen od viška vode umakati u pripremljenu smesu i slagati na pleh obložen papirom za pečenje.
4. Peći u ugrejanoj rerni oko 10 minuta na 220ºC.
5. Poslužiti toplo uz dodatak suvog začinskog bilja i ljutog sosa po želji.
Savet: Ukoliko je potrebno puter se može zameniti uljem.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net