Start Zanimljivosti O namirnicama Čajevi koji odgovaraju vašoj krvnoj grupi

Čajevi koji odgovaraju vašoj krvnoj grupi

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Verovatno ste već čuli za teoriju da ishranu treba prilagoditi krvnoj grupi. Evo koji čajevi odgovaraju određenim krvnim grupama.

Svaka krvna grupa ima različite potrebe pa u skladu s tim može se odrediti koja hrana nam najbolje odgovara. Identična stvar je i kada je reč o pićima. Što se tiče čaja, jednog od najpopularnijih napitaka na svetu, sledeće vrste se preporučuju za određene krvne grupe.

Krvna grupa 0

Kada je reč o ishrani, osobe koje imaju ovu krvnu grupu trebalo bi da konzumiraju meso, a izbegavaju mleko i gluten. Iako se dobro nose sa stresom, često ih muči stomačna kiselina. Čajevi koji se preporučuju ovoj krvnoj grupi zasnovani su na đumbiru, ginsengu i zelenom čaju. Čaj od nane kao da je stvoren za njih.

Krvna grupa A

Veoma emotivne i analitične, osobe koje imaju ovu krvnu grupu pod stalnom su pretnjom od stresa usled povećanog nivoa hormona kortizola. Kafa im ne škodi, a preporučljivo je da što više konzumiraju voće i povrće, meditiraju, upražnjavaju jogu. Kada je reč o čaju, osobama sa ovom krvnom grupom najbolje odgovaraju čaj od jasmina i njegova kombinacija sa zelenim čajem, kao i mešavina nevena i majčine dušice. Kamilica je još jedan čaj koji im odgovara.

Krvna grupa B

Osobe krvne grupe B imaju spor metabolizam te su sklone autoimunim oboljenjima, gojaznosti, letargiji, hroničnom umoru i nesanici. Imaju otporan probavni sistem, ali i slabu odbranu protiv bakterija, posebno od E. coli bakterije. Preporučljivo je da piju zeleni čaj, čaj zelenog ili crvenog roibisa, kao i mešavinu čajeva zove, roibosa, žalfije i matičnjaka. Takođe, odgovaraju im i čajevi od hibiskusa i šipka.

Krvna grupa AB

Osobe sa ovom krvnom grupom imaju jaku intuiciju, nisu sklone stresu, ali imaju i smanjen libido. Za njih je idealan izbor mešavina zelenog i čaja od nane. Za muškarce sa ovom krvnom grupom posebno se preporučuje mešavina čajeva od nane, roibosa i koprive. Isto tako, osobama sa krvnom grupom AB odgovara i čaj od brusnice.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!