Start Glavna jela Povrće Čamčići od tikvica sa pilećim mesom

Čamčići od tikvica sa pilećim mesom

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 60 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

4 tikvice
300 g mlevenog belog mesa
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
1 jaje
50 g rendanog kačkavalja
2 kašike seckanog peršuna
so, biber
ulje

Priprema:

1. Tikvice oprati, odresazi krajeve i preseći po dužini. Sredinu izdubiti kašičicom.
2. Crni i beli luk usitniti i propržiti na malo ugrejanog ulja. Redovno mešati i dinstati luk na umerenoj temperaturi dok ne omekša.
3. Dodati mleveno meso i kratko propržiti, uz redovno mešanje.
4. Kada je meso omekšalo a višak tečnosti ispario, dodati začine i sve dobro sjediniti.
5. Skloniti sa vatre i ostaviti da se kratko prohladi. U prohlađenu smesu dodati jaje i promešati masu.
6. Vatrostalnu posudu premazati sa malo ulja, položiti tikvice i napuniti ih pripremljenim filom.
7. Peći u ugrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta.
8. Pred kraj posuti rendanim kačkavaljem, isključiti pećnicu i ostaviti par minuta da se sir rastopi i dobije rumenu boju.
9. Izvaditi iz pećnice, posuti seckanim peršunom i poslužiti uz salatu od sezonskog povrća.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!