Start Deserti Čokoladna orehnjača

Čokoladna orehnjača

Clipboard16

Pripremа:
Testo:
1. Pomešati mlaku vodu sa mlekom, razmrviti kvasac sa kašičicom šećera i 5 kašika brašna i ostaviti ga da nadođe.
2. Za to vreme umutiti jaja sa šećerom, pa dodati polovinu pripremljenog brašna, so i omekšali margarin. Zatim dodati nadošli kvasac i postepeno dodavati preostalo brašno dok se ne umesi glatko testo.
3. Testo podeliti na 4 dela i ostaviti na toplom da nadođe oko 30 minuta.
Fil:
1. Mleko ostaviti da provri sa šećerom, pa zakuvati griz. Umešati čokoladu, mlevene orahe i rendanu koru pomorandže.
2. Sve dobro sjediniti i ostaviti da se ohladi. Umešati jedno jaje.
Finalni postupak:
1. Sve 4 jufke rastanjiti, premazati filom i svaku urolati. Premestiti u podmazan pleh. Ostaviti ih da odstoje oko 15 minuta.
2. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumene.

Recept Dragane Mitrović iz Kragujevca
Recept Dragane
Mitrović iz
Kragujevca

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!