Start Deserti Čokoladna torta

Čokoladna torta

Clipboard26

Priprema:
1. Odvojiti belanca i žumanca.
2. Žumanca dobro umutiti sa 600 g šećera u prahu.
3. U umućenu masu dadati 400 g otopljene čokolade, 2 umućena margarina i 150 g mlevenog keksa.
4. Posebno umutiti belanca. Sneg polako umešati u masu sa žumancima, obavezno mešati varjačom da testo ne bi ”palo”.
5. Dobijenu masu podeliti napola. Jednu polovinu ostaviti na hladnom da se malo stegne, a od druge ispeći tri tanke kore.
6. Kore peći u plehu obloženom papirom za pečenje, na 180–200 ºC, najviše 15 minuta – treba da budu mekane, nikako tvrde.
7. Filovati po principu kora-fil-šlag.

Recept Andrijane Kovačević iz Kovina
Recept Andrijane
Kovačević iz Kovina

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!