Start Deserti Čokoladne kocke s malinama

Čokoladne kocke s malinama

Foto: Bakina kujna
Foto: Bakina kujna

Sastojci:
Za koru:
4 jajeta
100 g šećera
50 g gustina
50 g brašna
1 kašika kakaoa
1 dl mleka
Za čokoladni fil:
4 dl mleka
5 kašika šećera
1 puding od čokolade
150 g margarina
Za fil od malina:
600 g zamrznutih malina
4 kašike šećera
2 vanil-šećera
2 kašike gustina
10 g želatina u prahu
Za preliv:
4 dl slatke pavlake
200 g čokolade za kuvanje
Ostali sastojci:
400 g pti ber keksa
3 dl mleka

Priprema:
Kora:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti sa 100 g šećera u čvrst šam. Postepeno dodavati jedno po jedno žumance neprekidno muteći dok se ne dobije ujednačena smesa.
2. Pravougaonu tepsiju nauljiti i posuti brašnom, pa sipati u nju smesu za koru. Peći u rerni zagrejanoj na 200°S oko 15 min.
3. Prohlađenu koru izbockati i preliti mlekom.
Čokoladni fil:
1. U šerpu sipati 3 dl mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko sa pudingom od čokolade, sipati u ključalo mleko i nastaviti kuvanje neprestano mešajući dok se ne zgusne.
3. U ohlađeni puding dodati omekšao margarin i umutiti mikserom.
Fil od malina:
1. Otkravljene maline izmiksati u blenderu, pa sjediniti sa šećerom i vanil-šećerom te kuvati na umerenoj temperaturi dok ne proključa.
2. Posebno razmutiti gustin sa malo vode, pa sipati u ključalu smesu od malina i nastaviti kuvanje dok se ne zgusne.
3. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode, promešati i dodati u topao fil. Ostaviti da se prohladi.
Preliv:
Sjediniti izlomljenu čokoladu sa slatkom pavlakom i zagrevati do tačke ključanja da bi se dobila ujednačena smesa.
Finalni postupak:
1. Preko pečene i natopljene kore u tepsiji rasporediti fil od čokolade.
2. Potom prekriti pti ber keks prethodno natopljen mlekom, pa ga preliti filom od malina.
3. Fil od malina prekriti natopljenim pti ber keksom pa odgore zaliti prelivom od čokolade i slatke pavlake. Ostaviti da se ohladi i stegne.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!