Start Trikovi i saveti Trikovi i saveti: Uz ovih 12 saveta ćete smršati lako i bez...

  Trikovi i saveti: Uz ovih 12 saveta ćete smršati lako i bez gladovanja

  Ako ste rešili da se oslobodite viška kilograma, a teško vam je da se pridržavate strogih dijeta, ovo su idealni saveti za vas.

  Foto: Pixabay/Free images
  Foto: Pixabay/Free images

  Mršavljenje ne mora da podrazumeva iscrpljujuće dijete i neukusnu dijetalnu hranu. Nekada su dovoljne samo male promene u navikama i dobri rezultati neće izostati.
  Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da poboljšate svoje zdravlje i dostignete željenu težinu.

  1. Jedite iz tanjira, ne iz ambalaže
  Lakše ćete kontrolisati koliko jedete ako hranu servirate u tanjir. To se naročito odnosi na grickalice ako im teško možete odoleti.

  2. Jedite iz manjih tanjira
  Mnoge naučne studije su pokazale da ljudi unose manje kalorija ako jedu iz manjih tanjira. Prema rezultatima analiza objavljenih u stručnom časopisu Journal of the Association for Consumer Research, ako se jede iz tanira manjih za 30%, smanjuje se i unos kalorija za isti procenat. nije u pitanju samo količina hrane koja staje na tanjir, već i svest o tome da će se pojesti više ako se tanjir stalno dopunjava novom hranom. I u ovom slučaju je u pitanju osećaj o količini hrane koju smo pojeli.

  3. Jedite iz plavog tanjira
  Ovaj savet je proizašao iz nekoliko studija čiji su rezultati pokazali da se više kalorija unese ako je manji kontrast boja između hrane i tanjira. Rezultati jednog eksperimenta su pokazali da su ispitanici pojeli više špageta i marinara sosa kada su ih jeli s crvenog tanjira u poređenju sa hranom serviranom na belom tanjiru.

  4. Pijte iz uskih visokih čaša
  Kokteli izgledaju lepo u širokim čašama, ali se može desiti da unesete više kalorija nego što želite.

  5. Ne gledajte reklame
  Kada na televiziji vidite reklame sočne neodoljive hrane, velika je verovatnoća da ćete odmah ogladneti. To nije samo slučaj samo s reklamama, apetit otvaraju i kulinarske emisije.

  6. Sakrijte nezdravu hranu
  Daleko od očiju, daleko od srca. Ovde je princip isti kao i kod gledanja reklama, ako vidite hranu koju volite, veći je rizik da se prepustite iskušenju i pojedete čak i ako niste mnogo gladni. To se posebno odnosi na nezdravu hranu poput grickalica i slatkiša.

  Nastavak pročitajte na sledećoj strani

  Samo torte i kolači, i ništa više!

  RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!