Start Trikovi i saveti Trikovi i saveti: Uz ovih 12 saveta ćete smršati lako i bez...

  Trikovi i saveti: Uz ovih 12 saveta ćete smršati lako i bez gladovanja

  Foto: Pixabay/Free images
  Foto: Pixabay/Free images

  7. Neka vam zdrava hrana bude pri ruci
  Rasporedite hranu u frižideru tako da vam zdrava hrana bude uvek pri ruci. Takođe, neka vam na stolu uvek bude činija s voćem. Istraživanja su pokazala da ćemo više jesti zdrave hrane ako nam je pri ruci.

  8. Žvaćite dugo
  Ovo je jednostavno, ali i veoma efikasno pravilo. Ako dobro sažvaćete hranu, ješćete sporije, više uživati u ukusu i uneti manje kalorija.

  9. Naspavajte se
  Miran san ima višestruko pozitivan uticaj na vaše zdravlje. Bićete raspoloženiji i imaćete više energije, a jedno istraživanje je pokazalo da ljudi koji pate od nesanice i ne spavaju dovoljno imaju veći rizik da pate od gojaznosti.

  10. Igrajte igrice
  Ako imate neodoljivu želju za grickalicama, odigrajte video igricu. Istraživanja su pokazala da aktivnosti koje podrazumevaju rešavanje vizelnih zadataka, poput video igara, mogu da smanje želju za nezdravom hranom.

  11. Izbegavajte široku garderobu
  Ako nosite garderobu koja vam pruža dovoljno komfora može da dovede do toga da se previše opustite i da ne brinete o tome kako izgledate. Zato, povremeno obucite usku garderbu i podsetite se zbog čega želite da se rešite viška kilograma.

  12. Opustite se
  Stres je jedan od glavnih okidača za prekomerno uzimanje hrane i gojaznost. Pronađite vremena i nađite način da se opustite i relaksirate.

  Samo torte i kolači, i ništa više!

  RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!