Start Glavna jela Meso Čomlek

Čomlek

comlek 3Za 4 osobe priprema: 40 min.
Mrsno jelo
Pečenje: 40 min.

Sastojci:
– 5 glavica crnog luka
– 500 g mlevenog junećeg mesa
– 3 kašike seckane nane
– 1 jaje
– ulje
– so
– 4 kašike prezli
– 1 kašika mlevene paprike
– 2 dl belog vina
– 1 kašika brašna
– mešavina začina

Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti mlevenu junetinu, jaje, prezle, tri kašike seckanog crnog luka, 1 kašiku seckane nane, malo mlevenog bibera i soli po ukusu. Ručno izmešati da bi se dobila ujednačena smesa, a potom nauljenim rukama oblikovati manje ćuftice veličine oraha.
3. Ćuftice propržiti na vrelom ulju da porumene, a potom ih izvaditi i ostaviti na toplom.
4. Na masnoći od mesa napola propržiti crni luk. Potom skloniti sa ringle, dodati mlevenu papriku, brašno, preostalu nanu i začine po ukusu i promešati.
5. Vratiti pržene ćuftice, sipati belo vino i vode koliko je potrebno da ćuftice ogreznu, pa polako promešati. Pećnicu zagrejati na 250ºC, staviti u nju čomlek i peći dok suvišna tečnost ne uvri.

Arhiva: Bakina kujna

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!