Start Glavna jela Meso Ćufte u kari sosu

Ćufte u kari sosu

Ćufte u kari sosu
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 50 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

Ćufte
500 g mlevenog mesa
(piletina, ćuretina
junetina)
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
1 jaje
40 g prezli
so, biber
suvi začin
Sos
250 ml vode
1 kocka povrtne supe
2 kašike brašna
250 ml neutralne pavlake
1 kašičica kari začina
so, beli biber
ulje

Priprema:

1. Mleveno meso sjediniti sa sitno seckanim (ili rendanim i od viška vode oceđenim) crnim i belim lukom, prezlama, začinima i jajetom. Umesiti kompaktnu smesu i praviti ćufte.
2. U sud usuti litar vode pa kada provri, dodati so i kuvati ćufte oko desetak minuta.
3. Kuvane ćufte izvaditi i ocediti od viška tečnosti, pa ostaviti na toplom.
4. Na dobro ugrejanom ulju propržiti brašno, ali voditi računa da ne porumeni.
5. Skloniti sa vatre, u tankom mlazu dodati toplu vodu u kojoj je rastvorena kocka supe i mešati da se ne stvore grudvice.
6. Vratiti na vatru, dodati kari, neutralnu pavlaku i mešati sve dok ne provri. Začiniti prema ukusu.
7. U skuvan sos dodati ćufte i kratko ukrčkati.
8. Poslužiti uz kuvani pirinač, kao prilog i omiljenu salatu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!