Start Glavna jela Povrće Čušpajz od šargarepe

Čušpajz od šargarepe

cuspajzSastojci:
– 1,5 kg šargarepe
– 2 dl mleka
– 100 g putera
– 1 dl neutralne pavlake
– 1 kašika gustina
– 1 kašičica šećera
– vegeta

ISPROBAJTE I…

Čušpajz od tikvica

Čušpajz od kelerabe

Priprema:
1. Šargarepu oljuštiti te iseći na kolutove.
2. Na puteru propržiti šargarepu, sipati malo vode i dinstati je dok ne omekša.
3. U omekšalu šargarepu sipati mleko i neutralnu pavlaku, dodati šećer, začiniti po ukusu, pa posuti gustinom i kuvati uz povremeno mešanje dok se masa ne zgusne.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!