Start Glavna jela Povrće Kaluđerske paprike

Kaluđerske paprike

Foto: Thinkstock

Sastojci:

3 dl vode
3 dl ulja
3 dl mleka
400 g brašna
4 jajeta
500 g sitnog sira
pečene paprike, so
Za pohovanje:
3 jajeta
300 g prezle
brašno po potrebi
3 dl ulja

Priprema:

1. U veću šerpu sipati vodu, ulje i mleko, pa ostaviti da provri, a zatim skloniti sa ploče i postepeno dodavati brašno, istovremeno mešajući žicom za mućenje da se ne stvore grudvice. Šerpu vratiti na šporet, pa kuvati 5 minuta uz neprestano mešanje. Kad se masa zgusne, skinuti sa šporeta i ostaviti da se ohladi. U ohlađenu masu dodati jaja, jedno po jedno, i sir, pa posoliti po ukusu.
2. Gotovim filom puniti pečene paprike.
3. Napunjene paprike uvaljati u brašno, pa u izmućena jaja i na kraju u prezle. Pržiti na vrelom ulju. Služiti uz tartar sos.
 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!