Start Preporučujemo Katarina Radivojević otkriva svoj bezglutenski meni

Katarina Radivojević otkriva svoj bezglutenski meni

„Poslednjih godina izbegavam gluten, paste, a ako jedem testeninu, konzumiram onu od pirinča ili kukuruza. Nama s nultom krvnom grupom ne odgovara pšenica niti bilo šta što je od nje napravljeno.“
„Poslednjih godina izbegavam gluten, paste, a ako jedem testeninu, konzumiram onu od pirinča ili kukuruza. Nama s nultom krvnom grupom ne odgovara pšenica niti bilo šta što je od nje napravljeno.“

Oduvek pazim šta jedem
O ishrani, praktično, oduvek vodim računa, jer je moja mama bila sanitarni inspektor. U našoj kući se nisu jeli parizeri, kobasice s mnogo konzervansa, a viršle su bukvalno bile zabranjene. Govorila je da nisu zdrave palačinke i uštipci, ali čini mi se da je to ponavljala zato što joj se nije dopadalo da cela kuća miriše na njih. Sećam se da smo uvek jeli tamniji hleb, da se znalo od koga na pijaci kupujemo koju namirnicu… Budući da sam tako odrasla, bilo mi je sasvim normalno da i kasnije, kad sam počela živeti sama, pazim šta jedem. Vrlo brzo sam shvatila da od toga šta se nalazi u mom tanjiru zavisi kako ću se osećati.

Manje oscilacije
Moja optimalna težina je 58 kg, a najviše sam imala pre dve godine, posle prvog dužeg boravka u Americi. Tada sam došla do 64 kg, što nije kvarilo moju figuru, ali mi se nije dopadalo kako mi je izgledalo lice – postalo je previše okruglo, a oči i usta su se vizuelno smanjili. Do sada mi nijedan režiser nije tražio da se ugojim, ali sam se pred snimanje Čarlstona za Ognjenku samoinicijativno popravila nekoliko kilograma, jer su žene u tom periodu bile malo oblije. Tada sam pila Bevipleks da bi mi se otvorio apetit.

Nulta krvna grupa
Poslednjih godina izbegavam gluten, paste, a ako jedem testeninu, konzumiram onu od pirinča ili kukuruza. Nama s nultom krvnom grupom ne odgovara pšenica niti bilo šta što je od nje napravljeno.
Mleko i mlečne proizvode sam gotovo eliminisala. Donedavno sam jela mladi kravlji sir, ali sam ga zamenila kozjim. Počela sam da pijem surutku koja je sjajna za mišiće, ali i za čišćenje jetre. Kad god sam u prilici, pravim sokove od blitve, peršuna, spanaća
Nisu ukusni, ali kad znam da je nešto zdravo i dobro za moj organizam, ne predstavlja mi problem da to popijem ili pojedem. Kod mene je i inače tako: kad nešto mora da se uradi – uradim bez mnogo razmišljanja i oklevanja.
Ljudi s nultom krvnom grupom su mesožderi. Koliko god smatrala da je meso ovde nezdravo, ne mogu bez njega, osim kad postim.
Doduše, nastojim da ne jedem često crveno meso, jer je puno hormona, a već dugo na Kalenić pijaci kupujem piletinu koja ”ne zna” ni za koncentrat, ni za hormone. Ukus joj je zaista drugačiji.

Na sledećoj strani: Kako Katarina radi detoksikaciju organizma

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!