Start Glavna jela Kiseli kupus sa svinjskim nogicama

Kiseli kupus sa svinjskim nogicama

Foto: Nataša Perić

 

Priprema: 10 min.

Kuvanje: 120 min.

Pečenje: 30 min.
Mrsno jelo


Sastojci:

* 1 glavica kiselog kupusa

* 2 svinjske nogice

* 3 šargarepe

* 1 crvena paprika

* 1 glavica crnog luka

* 6 čenova belog luka

* biber u zrnu

* lovorov list

* so

 

Priprema:

1. Šargarepu oguliti i iseći na krupnije komade, crni i beli luk očistiti i ostaviti u komadu, papriku takođe očistiti i iseći na kocke.

2. Glavicu kiselog kupusa iseći na krupnije komade (6 ili 8 delova).

3. Svinjske nogice oprati i sjediniti s povrćem pa sve zajedno preručiti u ekspres-lonac.

4. Dodati bibera u zrnu, nekoliko listova lovora i malo soli po ukusu. Naliti vodom da ogrezne, te poklopiti i kuvati oko 120 minuta.

5. Povrće i svinjske nogice procediti od tečnosti. Nogice odvojiti od kostiju i zajedno s povrćem prebaciti u pekač.

6. Jelo odozgo poprskati uljem, posoliti po potrebi i zapeći u zagrejanoj rernina 180°C oko 30 minuta.

Komentar:

Preostalu tečnost od kuvanja mesa i povrća nemojte bacati, iskoristite je za pripremu čorbe ili kao dodatak za spravljanje drugih jela.

Recept Nataše Perić iz Novog Sada

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!