Foto: Nataša Perić
Priprema: 10 min.
Kuvanje: 120 min.
Pečenje: 30 min.
Mrsno jelo
Sastojci:
* 1 glavica kiselog kupusa
* 2 svinjske nogice
* 3 šargarepe
* 1 crvena paprika
* 1 glavica crnog luka
* 6 čenova belog luka
* biber u zrnu
* lovorov list
* so
Priprema:
1. Šargarepu oguliti i iseći na krupnije komade, crni i beli luk očistiti i ostaviti u komadu, papriku takođe očistiti i iseći na kocke.
2. Glavicu kiselog kupusa iseći na krupnije komade (6 ili 8 delova).
3. Svinjske nogice oprati i sjediniti s povrćem pa sve zajedno preručiti u ekspres-lonac.
4. Dodati bibera u zrnu, nekoliko listova lovora i malo soli po ukusu. Naliti vodom da ogrezne, te poklopiti i kuvati oko 120 minuta.
5. Povrće i svinjske nogice procediti od tečnosti. Nogice odvojiti od kostiju i zajedno s povrćem prebaciti u pekač.
6. Jelo odozgo poprskati uljem, posoliti po potrebi i zapeći u zagrejanoj rernina 180°C oko 30 minuta.
Komentar:
Preostalu tečnost od kuvanja mesa i povrća nemojte bacati, iskoristite je za pripremu čorbe ili kao dodatak za spravljanje drugih jela.
Recept Nataše Perić iz Novog Sada