Start Trikovi i saveti Koristan trik: Kako od bajatog ponovo napraviti svež hleb?

    Koristan trik: Kako od bajatog ponovo napraviti svež hleb?

    ThinkstockPhotos-459128833

    Nema ničeg goreg od bacanja hrane, pogotovo kada je u pitanju do pola pojedena vekna hleba. Međutim, postoji genijalan način da ponovo oživite svoj bajati hleb.

    Ovaj neobičan metod uključuje stavljanje bajatog hleba pod česmu, ali njegov kreator obećava da će voda potpuno preporoditi ovu namirnicu.

    Prvi korak jeste stavljanje hleba pod vodu. Nije bitno da li je u pitanju topla ili hladna, ali je važno da isečeni deo ne bude na direktnom udaru vode.

    Nakon toga upalite rernu na 150 stepeni Celzijusa i stavite hleb u nju.

    Za malu veknu hleba potrebno je 6 – 7 minuta, ili posebno vlažnu, dok bi velika vekna u rerni trebalo da ostane između 12 i 13 minuta.

    Stručnjaci takođe tvrde da je ovaj metod izuzetno uspešan zato što se voda pretvara u paru koja rehidrira mrvice hleba i njegovu unutrašnjost dok toplota pozitivno utiče na spoljnu koricu.

    Međutim, oni napominju da je nakon ovog tretmana hleb potrebno pojesti istog dana pošto se zbog vlage i toplote mogu stvoriti štetne materije.

    Izvor: Daily Mail
    Foto: Thinkstock

    Samo torte i kolači, i ništa više!

    RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!