Domaću tortu možete oblikovati kao profesionalac pomoću čoko-transfera (čoko-folija), dresing vrećice i obične najlon kese. Vaša poslastica vrhunskog ukusa božanstveno će izgledati. Poslastičarka Vera Sitarević otkriva nam male trikove za dekoraciju…
1 of 7

Čoko-foliju iseći tako da joj dimenzije odgovaraju bočnim stranicama torte. Potom je položiti na radnu površinu, vodeći računa da reljefasti deo bude okrenut nagore.

Nakon toga pomoću poslastičarske špahtle čokoladu pažljivo razmazati po foliji. Potom foliju podići kako bi se odstranio višak čokolade na krajevima i položiti je na čist papir za pečenje. Ostavite u frižideru da se stegne.

Otopljenu i prohlađenu čokoladu sipati u običnu najlon kesu. Zatim kesu pomoću čačkalice probušiti na vrhu. Šakom blago pritiskati kesu te istiskivati fil od čokolade i oblikovati latice na torti tako da se dobije izgled cveta.