Domaću tortu možete oblikovati kao profesionalac pomoću čoko-transfera (čoko-folija), dresing vrećice i obične najlon kese. Vaša poslastica vrhunskog ukusa božanstveno će izgledati. Poslastičarka Vera Sitarević otkriva nam male trikove za dekoraciju…
1 of 7
![Čokoladni transfer](https://www.posaljirecept.rs/wp-content/uploads/2013/10/torta.jpg)
Čoko-foliju iseći tako da joj dimenzije odgovaraju bočnim stranicama torte. Potom je položiti na radnu površinu, vodeći računa da reljefasti deo bude okrenut nagore.
![Kako se upotrebljava čokoladni transfer](https://www.posaljirecept.rs/wp-content/uploads/2013/10/torta3.jpg)
Nakon toga pomoću poslastičarske špahtle čokoladu pažljivo razmazati po foliji. Potom foliju podići kako bi se odstranio višak čokolade na krajevima i položiti je na čist papir za pečenje. Ostavite u frižideru da se stegne.
![](https://www.posaljirecept.rs/wp-content/uploads/2013/10/torta5.jpg)
Otopljenu i prohlađenu čokoladu sipati u običnu najlon kesu. Zatim kesu pomoću čačkalice probušiti na vrhu. Šakom blago pritiskati kesu te istiskivati fil od čokolade i oblikovati latice na torti tako da se dobije izgled cveta.