Start Kako napraviti Jestiv poklon za vama drage ljude – kolač iz tegle

Jestiv poklon za vama drage ljude – kolač iz tegle

Jestivi praznični pokloni u tegli smesa za omiljene kolače
Foto: Guliver/Thinkstock
Ako ste od onih koji okreću glavu od praznične euforije i atmosfere koja je uveliko prisutna, ovaj način izrade poklona će vas sigurno privući. Većina nas voli poklone koji imaju tzv. lični pečat, a ovo je upravo to.
Sve što je potrebno da usrećite nekog jeste malo vašeg vremena i suvi sastojci potrebni za pripremu kolača po vašem izboru. Osim što je praktičan i lep, ovaj poklon je i dugotrajan. Naime, ovako čuvani sastojci mogu se koristiti i nakon dva meseca.
Prvo odaberite dovoljno veliku teglu i ukrasite je – za to vam mogu poslužiti ostaci raznih krpica, šljokica, kanapa, čipke, dugmića… Zatim, ustanovite srazmeru sastojaka i krenite da punite teglu sastojcima. Najbitinje je se slojevi ističu i da ih dobro utisnete (sabijete) tokom punjenja.
Ukoliko nemate neki od sastojaka možete ga zameniti tako što ćete duplirati količinu nekog drugog sastojka. Na primer, ako nemate pri ruci kokos, zamenite ga listićima badema ili za toliko povećajte gramažu čokolade, u zavisnosti od recepta koji ste odabrali. Ne zaboravite da pored obavezne dekoracije na teglu zakačite i opis pripreme kolača tj. recept.
Za vas izdvajamo nekoliko recepta pogodinih za pripremu ovog poklona…

Zebra kolač, brze kuglicered velvet keksi, vanilice sa lešnicima, trufle sa lešnicima, najbolji mafini sa malinama, lešnik bombice, čokoladni desert za 2 minuta, sladak hleb s orasima i lešnicima.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!