Start Trikovi i saveti Kulinarski trikovi: Kad je najbolji trenutak da se posoli hrana?

  Kulinarski trikovi: Kad je najbolji trenutak da se posoli hrana?

  Većina recepata traži da se hrana posoli pre kuvanja ili na njegovom samom početku umesto na kraju. Da li ovaj zahtev ima smisla, ili je u pitanju nešto sasvim drugo?

  Ovaj video objašnjava zašto treba soliti hranu pre početka pripreme jela i to sa dobrim razlogom.

  Pixabay

  Ukoliko meso ili povrće posolimo pre spremanja jela, so će imati vremena da duboko prodre u njih i tako lepo začini, dok će njeno dodavanje na samom kraju samo stvoriti slani omotač koji će vaš jezik odmah registrovati.

  Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara.

   

  Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

   

  VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

  Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

  STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

   

  Samo torte i kolači, i ništa više!

  RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!