Lenja pita sa bundevom

Lenja pita sa bundevom

SHARE

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
Za testo:
– 250 g margarina
– 2 žumanceta
– 4 kašike šećera
– 2 kašike pavlake
– 450 g brašna
– 1/2 praška za pecivo
– 1/2 dl mleka
Za fil:
– 800 g očišćene bundeve
– 180 g šećera
– 2 belanceta
– cimeta po potrebi
– 2 kašike prezli

ISPROBAJTE I…

LENJA PITA S JABUKAMA; KEKSOM I BRUSNICOM

LENJA PITA S MAKOM

Priprema:
Testo:
1. Umutiti omekšali margarin sa žumancima, šećerom i pavlakom.
2. Dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i ručno umesiti glatko testo.

Fil:
1. Bundevu izrendati na krupno rende.
2. Sjediniti bundevu sa 80 g šećera i promešati.
3. Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati 100 g šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
4. Sjediniti smesu od bundeve sa šamom od belanaca pa dodati cimet i prezle, a potom polako promešati varjačom.

Finalni postupak:
1. Tepsiju nauljiti i posuti brašnom.
2. Umešeno testo podeliti na dva jednaka dela. Pomoću oklagije istanjiti testo na debljinu od 0,5 cm. Jednu polovinu testa staviti na dno tepsije pa preko njega rasporediti fil od bundeve. Prekriti drugom polovinom testa.
3. Gornji deo testa izbockati viljuškom i premazati mlekom. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?