Start Glavna jela Meso Marinirana junetina u crnom vinu

Marinirana junetina u crnom vinu

Junetina u vinu

  • 80 min
  • mirovanje 24 h
  • 4-6 osoba
  • Lako

Sastojci:

1,2 kg junećeg ramsteka
200 g pančete
3 glavice crnog luka
6 čenova belog luka
4 šargarepe
1 veza peršunovog lišća
80 ml crnog vina
3 kašike konjaka
1 kašičica žutog šećera
2 kašike gustina
1 kašičica majčine
dušice
3 lovorova lista
mešavina začina
300 g spiralne testenine
so, biber
ulje

Priprema:

1. Juneći ramstek iseći na krupnije kocke, pančetu na štapiće, crni luk na kockice, a šargarepu na kolutove.
2. Beli luk i peršun što sitnije iseckati.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti ramstek, pančetu, šargarepu, lovorov list, majčinu dušicu, žuti šećer, crni i beli luk. Sipati crno vino i promešati pa ostaviti u frižideru da se marinira 24 časa (povremeno promešati).
4. Zatim sastojke procediti, a marinadu sačuvati.
5. Oceđene sastojke iz marinade propržiti na ulju te nastaviti sa dinstanjem uz dolivanje vode po potrebi.
6. Kada je meso napola gotovo, sipati marinadu da ogrezne, dodati začine po ukusu i dinstati dok meso ne omekša. Pred kraj dodati mešavinu gustina sa malo vode i kuvati dok se ne dobije željena gustina.
7. Testeninu obariti u slanoj vodi a potom je ocediti od suvišne tečnosti i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Ocenite recept - vaša ocena je: