Start Glavna jela Povrće Nadeveni krompir

Nadeveni krompir

nadeveni-krompirSastojci:
– 8 belih krompira srednje veličine
– 1 veća crvena paprika
– 100 g kulena
– 50 g mesnate slanine
– 250 g kačkavalja
– 2 dl bešamel sosa
– 1 kašika seckanog peršuna
– mešavina začina, so

Priprema
1. Beli krompir dobro oprati, a potom ga zajedno sa ljuskom bariti u slanoj vodi dok napola ne omekša. Ocediti ga od suvišne tečnosti i ostaviti da se ohladi.
2. Zatim vrhove krompira poprečno odseći te okruglom kašičicom pulpu krompira pažljivo izdubiti. Pulpu izgnječiti viljuškom.
3. Crvenu papriku očistiti i iseckati na kockice. Slaninu i kulen takođe iseći na kockice, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
4. Sjediniti izgnječenu pulpu krompira sa kulenom, slaninom, bešamel sosom, paprikom, peršunom, mešavinom začina i polovinom kačkavalja. Polako promešati pa dobijenom smesom napuniti izdubljeni krompir.
5. Tepsiju obložiti papirom za pečenje te u nju poslagati pripremljeni fil. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC oko 25 min. Na kraju krompir posuti preostalim kačkavaljem i vratiti u rernu da se zapeče.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!