Start Kako napraviti Napravite sami: Recepti za domaće kobasice, ćevape i pljeskavice

Napravite sami: Recepti za domaće kobasice, ćevape i pljeskavice

Ukoliko spadate u ljubitelje mesa, ove domaće specijalitete jednostavno morate pripremiti. Izdvojili smo tri recepta za pripremu sjajnih gurmanluka od mesa i preporučujemo vam da ih isprobate u sopstvenoj režiji.

Foto: Guliver/Thinkstock
SARAJEVSKI ĆEVAP Foto: Guliver/Thinkstock
  • 24 h
  • 8 osoba
  • Lako

Sastojci:

1 kg junetine
550 g jagnjetine
4 čena belog luka
1 kašičica začinske paprike
so, biber
2 kašičice sode bikarbone

Priprema:

1. Meso pripremiti veče pre priprema. Jagnjetinu i junetinu iseći na komadiće, posoliti i pobiberiti pa dodati seckani beli luk i začinsku crvenu papriku. Potom preliti sa oko pola čaše tople vode.
2. Sve dobro izmešati u posudi, prekriti folijom i ostaviti u frižider da odstoji preko noći.
3. Sutradan izvaditi posudu, a meso samleti na mašini (dva puta). Ponovo sve staviti u činiju i ostaviti da malo odstoji na sobnoj temperaturi, pa ponovo odložiti u frižider na pola sata.
4. Nakon toga, dodati sodu bikarbonu i premasiti.
5.Oblikovati ćevape i peći na grilu ili teflonskom tiganju uz malo ulja. Služiti uz salatu i prilog po želji.

Pratite nas i na Instagramu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!