Start Glavna jela Meso Nedeljni ručak: Pileći bataci sa povrćem

Nedeljni ručak: Pileći bataci sa povrćem

Foto: Gulliver/Thinkstock
Foto: Gulliver/Thinkstock
  • 80 minuta
  • 8 osoba
  • Lako

Sastojci:

– 1 kg pilećih bataka
– 1 koren peršuna
– 2 šargarepe
– 3 veća krompira
– 1 veća glavica crnog luka
– 100 g kukuruza šećerca
– 200 g graška
– po ukusu so
– suvi biljni začin
– beli biber

ISPROBAJTE I… Aromatične batake

Priprema:

1. Batake oprati, pa staviti u marinadu od maslinovog ulja i začina, oko 15 minuta. Za to vreme, narezati povrće, pomešati i začiniti. Pleh obložiti alu-folijom, poređati batake, pored složiti mešano povrće, pa ušuškati folijom, da se peku u sopstvenom soku. Pred kraj, skloniti foliju da se uhvati lepa korica.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!