Start Zanimljivosti O namirnicama Nema razloga da bacate hranu – zamrznite je!

Nema razloga da bacate hranu – zamrznite je!

Šunka: suva šunka se takođe dobro zamrzava, ali bi je trebalo iskoristiti pre nego što prođu tri meseca.
Bareno povrće: možete čuvati u frižideru i do dva dana u specijalnoj hermetički zatvorenoj posudi. Ipak, ono može postati rastresito, ali ga zato možete iskoristiti za ukusne potaže.
Suvi kolač sa sušenim voćem: isecite ga na parčad, a zatim svako uvijte u mastan pair (može i papir za pečenje) ili prianjajuću foliju, kako biste sprečili sušenje kolača, a zatim tako umotanu parčad spakujte u hermetički zatvorenu posudu od lima. Ovako čuvan kolač u fržideru može stajati i do 10 dana.
Sir: za čuvanje u frižideru, dovoljno je da ga upakujete u mastan papir ili prijanjajuću foliju, dok tvrdi sirevi, poput čedra ili parmezana, odlično podnose zamrzavanje. U zamrzivaču se mogu čuvati do 60 dana.
Koštunjavo voće: pozanto je da koštunjavo voće ukoliko se čuva u svom zaštitnom omotaču (ljuski) može ostati sveže godinama. Ipak, očišćeno je najbolje čuvati u frižideru u plastičnoj zatvorenoj kutiji.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!