Start Trikovi i saveti Nemojte bacati stari hleb! Evo i zašto

    Nemojte bacati stari hleb! Evo i zašto

    Od starog hleba možete da napravite mnogo toga: prezle, musaku, bruskete, prženice

    Foto: Gulliver/Thinkstock
    Foto: Gulliver/Thinkstock

    Višak hleba obično završi u korpi za smeće ili kao dodatak ishrani životinja.
    Međutim, ovu pecivo možete da iskoristite na više načina.
    Evo nekoliko saveta šta da uradite sa hlebom koji vam je pretekao.

    Zamrznite ga
    Hleb star nekoliko dana može da stoji u zamrzivaču dva meseca. Kada ga izvadite, poprskajte ga sa malo vode ili ulja i zagrejte u rerni.

    Prezle
    Osim što su ukusnije i zdravije od kupovnih, domaće prezle su i mnogo jeftinije. Stari hleb zapecite u rerni dok se potpuno ne osuši i ne stvrdne, a zatim ga izdrobite rukom, izrendajte ili usitnite u blenderu.

    RECEPTI ZA POHOVANA JELA
    Pohovani šaran
    Punjeni pohovani pileći bataci
    Pohovani karfiol
    Punjena pohovana šunka

    DH
    DH

    Musaka
    Hleb koji je pretekao može da posluži i kao ukusan dodatak jelima. Isecite ga na kockice i dodajte u musaku, gulaš, sataraš, čorbe, sveže salate…

    RECEPTI ZA MUSAKU
    5 načina da pripremite musaku
    Musaka od karfiola i brokolija

    Bruskete i prženice
    Od starog hleba domaćice najčešće prave ukusne prženice, a možete i da ga upotrebite za hrskave bruskete.

    DH
    DH

    Testenina za supu i čorbu
    Bajati hleb isecite na kockice i dodajte u domaću supu i čorbu umesto testenine.

    RECEPTI ZA ČORBE
    Krem čorba od graška
    Krem čobra s boranijom
    Krem čorba s povrćem
    Teleća kisela čorba

    Uživajte!
    D.S.

    Samo torte i kolači, i ništa više!

    RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!