Start Vaši recepti Nepečena torta s keksom i pavlakom

    Nepečena torta s keksom i pavlakom

    Recept Dijane Popović iz Beograda

    Torta s keksom i kiselom pavlakom koja se ne peče

    • 80 min
    • 12 osoba
    • Lako

    Sastojci:

    1 pakovanje gotovih
    (četvrtastih) kora za torte
    700 ml kis. pavlake (20% mm)
    500 ml slatke pavlake
    300 g šećera u prahu
    400 g mlevenog keksa
    3 kesice šlag pene
    200 g čokolade za kuvanje

    Priprema:

    1. Slatku pavlaku čvrsto umutiti, pa uz neprekidno mućenje dodati šećer i kiselu pavlaku. Umutiti homogenu smesu, pa dodati mleveni keks i sve dobro sjediniti.
    2. U drugoj posudi umutiti šlag penu prema uputstvu sa pakovanja.
    3. Koru položiti na tacnu, naneti fil od keksa i ravnomerno rasporediti.
    4. Tanko premazati slojem šlaga, pa ponoviti postupak još dva puta.
    5. Tortu premazati i ukrasiti preostalim šlagom, te ostaviti da se ohladi.
    6. Čokoladu otopiti na pari, uz redovno mešanje, pa je kratko prohladiti.
    7. Zatim, preliti ohlađenu tortu i odložiti da čokolada očvrsne.
    8. Zatim, iseći na parčiće željene veličine i poslužiti.

    Preporučujemo i recept za nepečenu keks toru.

    Samo torte i kolači, i ništa više!

    RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!