Start Deserti Oblande s mlevenim keksom

Oblande s mlevenim keksom

Foto: Jadranka Tot

Priprema: 30 min.

Mrsno jelo

 

Sastojci:

* 1 pakovanje oblandi
Za žuti fil:

* 250 g margarina

* 250 g šećera u prahu

* 3 vanil-šećera

* 10 žumanaca

Za braon fil:

* 10 belanaca

* 12 kašika šećera

* 300 g mlevenog keksa

* 2 kašike kakaoa

 

Priprema:

1. Za pripremu žutog fila penasto umutiti omekšali margarin sa šećerom u prahu i vanil-šećerom.

2. Dodati žumanca, te sve zajedno umutiti mikserom u fini krem.

3. Za pripremu braon fila belanca umutiti u čvrst šam postepeno dodajući šećer.

4. Dodati Plazmu mlevenu i kakao, pa polako promešati varjačom kako bi se sastojci sjedinili.

5. Na tacnu za kolač postaviti list oblande s rapavom stranom okrenutom nagore. Premazati je polovinom braon fila i poravnati špahtlom. Prekriti drugim listom oblande tako da ravna strana naleže na fil. Odozgo premazati polovinom žutog fila. Postupak filovanja ponoviti još jednom i završiti s oblandom.
6. Filovane oblande odozgo pritisnuti težim predmetom i ostaviti u frižideru da se stegnu.

7. Ohlađene oblande iseći na kocke željene veličine.

Recept Jadranke Tot iz Jarkovca

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!