Start Deserti Patrik zvezda

Patrik zvezda

Clipboard15

PRIPREMA:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti belanca u čvrst sneg.
2. Posebno umutiti žumanca, dodati 5 kašika šećera, 1 dl mleka, 2 vanil-šećera i brašno pomešano sa praškom za pecivo pa dobro promešati.
3. U posudu sa žumancima dodati sneg od belanaca pa lagano promešati varjačom. Smesu sipati u podmazan i brašnom posut pleh te peći u rerni na 180 °C 10 minuta.
4. U 8 dl mleka skuvati prethodno razmućen puding od vanile, dodati 3 vanil-šećera i izrendanu koru od jednog limuna. Ostaviti da se dobro ohladi.
5. U posudi za mešanje penasto umutiti margarin sa 300 g šlaga i sjediniti sa prohlađenim pudingom. Dobro umutiti i staviti u frižider da se ohladi.
6. Umesiti ratluk sa 50 g šećera u prahu, dodati boju za kolače i oblikovati ukras na nauljenoj tacni. Šlag umutiti prema uputstvu sa kesice.
7. Tortu filovati sledećim redosledom: kora, fil, šlag, ukras od ratluka.

Recept Svetlane Radović iz Beograda
Recept Svetlane
Radović iz Beograda

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!