Start Deserti Pekarski kroasani

Pekarski kroasani

kroasani
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi ulupati 3 jajeta sa 2 čaše šećera, pa dodati 2 čaše mlakog mleka, čašu ulja, kvasac i prašak za pecivo.
2. Potom u smesu postepeno dodavati brašno dok se ne umesi meko testo koje se odvaja od prstiju. Testo ostaviti 30 min. da nadođe.
3. Nadošlo testo razviti na ravnoj površini na debljinu od 1 cm, te nožem seći na trouglove. Svaki trougao prvo premazati omekšalim margarinom i staviti malo eurokrema. Uviti u kroasane.
4. Kroasane ređati u pleh podmazan margarinom i ostaviti da miruju još 20 minuta.
5. Narasle kroasane premazati umućenim jajetom i peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 25 minuta.
6. Gotove kroasane posuti šećerom u prahu i čokoladom otopljenom sa 2 kašičice ulja.

Recept Nene Vlajković iz Babušnice
Recept Nene Vlajković iz
Babušnice

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!