Start Glavna jela Meso Pet recepata za sočne ćufte + nekoliko saveta kako ih oblikovati i...

Pet recepata za sočne ćufte + nekoliko saveta kako ih oblikovati i začiniti

Ćufte s krompirom

PR
PR

Sastojci:
– 500 g mešanog mlevenog mesa
– 1 glavica luka
– 2 jajeta
– 1 žumance
– 2 kriške hleba
– 2 dl mleka
– 50 g mlevenog kikirikija
– 30 g putera
– 500 g krompira
– 2 dl ulja
– vegeta, so, biber

Priprema
1. Crni luk sitno iseckati, hleb natopiti sa 1 dl mleka te dobro ocediti, krompir iseći na kocke i obariti u slanoj vodi.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti crni luk, mleveno meso, 2 jajeta, kikiriki i natopljen i izmrvljen hleb, te sve dobro izmešati i začiniti po ukusu.
3. Od pripremljene mase oblikovati kuglice sa udubljenjem u sredini pa ih pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.
4. Obaren krompir ispasirati, a zatim sjediniti sa žumancetom, puterom i ostatkom mleka, začiniti po ukusu i sve dobro izmešati.
5. Pripremljen pire krompir sipati u dresing džak te u udubljenje svake ćuftice istiskivati gomilicu pirea.
6. Filovane ćufte poslagati u podmazanu tepsiju i staviti nakratko u zagrejanu rernu kako bi se pire zapekao.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!