Start Glavna jela Meso Pileća džigerica u saftu

Pileća džigerica u saftu

Guliver/Thinkstock

 

Sastojci:

– 2 kašike putera
– 2 glavice crnog luka
– 200 g šampinjona
– 2 šargarepe
– 40 g celera
– 100 g mladog graška
– 1/2 kašičice mlevene paprike
– 2 kašike paradajz pirea
– 1 kašika brašna
– mešavina začina
– biber, ulje

Priprema:

1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, šargarepu i celer izrendati na krupno rende, a šampinjone iseckati na listove.
2. U šerpi rastopiti puter sa malo ulja, a zatim dodati crni luk i kratko propržiti. Potom dodati šargarepu i celer te pržiti na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje da povrće omekša.
3. Zatim dodati pileću džigericu pa i nju kratko propržiti. Nakon toga dodati šampinjone, paradajz pire i mlevenu papriku te nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok džigerica ne omekša.
4. Pred kraj dinstanja dodati mladi grašak i sve zajedno kuvati još 5 minuta. Posuti brašnom i nastaviti sa kuvanjem dok se ne dobije željena gustina. Gotovo jelo začiniti po ukusu.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!