Start Glavna jela Meso Pileći kroketi

Pileći kroketi

DH
DH

Sastojci:
– 600 g pilećeg belog mesa
– 25 g putera
– 1 kašika brašna
– 2 dl mleka
– 1 kg krompira
– mešavina začina
– kari
za paniranje
– 2 jajeta
– 150 g brašna
– 150 g prezli
– 4 dl ulja

Priprema
1. Pileće belo meso obariti u slanoj vodi pa ga ocediti od suvišne tečnosti.
2. Ohlađenu piletinu sitno iseckati.
3. U manjoj šerpi otopiti puter, a zatim dodati kašiku brašna i kratko propržiti. Postepeno dolivati mleko i neprestano mešati dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja začiniti po ukusu.
4. U seckanu piletinu postepeno dodavati bešamel sos i mešati dok se ne dobije smesa pogodna za oblikovanje.
5. Od pripremljene smese nauljenim rukama oblikovati krokete.
6. Krokete uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezle. Pržiti ih na vrelom ulju dok ne porumene.
7. Krompir oguliti i iseći na štapiće a potom ga ispržiti na vrelom ulju i poslužiti kao prilog uz krokete.

D.S.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!