Start Glavna jela Meso Piletina punjena rikotom i spanaćem

Piletina punjena rikotom i spanaćem

  • 30 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

15 g sušenog paradajza
800 g spanaća
1 kašika maslinovog ulja
2 čena belog luka
120 g rikote
600 g pilećih prsa bez kožice
so, biber

ISPROBAJTE I… Rolat od spanaća sa fetom

Priprema:

1. Rernu zagrejati na 200°C, a u jednu šerpu staviti vodu da provri.
2. Sušeni paradajz staviti u činiju otpornu na toplotu i sipati kutlaču vrle vode.
3. Ostaviti 5 minuta da odstoji. Iscediti ga i sitno iseckat pa staviti ga sa strane (u ovom slučaju može se koristiti i marinirani sušeni paradajz).
4. Na srednjejakoj vatri zagrejati ulje u teflonskom tiganju. Dodati beli luk i propržiti ga 1 minut uz stalno okretanje. Dodati spanać i pržiti 1-2 minuta. Skiniti sa vatre, dodati rikotu i paradajz i dobro promešati da se sve lepo sjedini.
5. Svaki filet pilećih prsa zaseći po sredini (ali ne do kraja) i tek malo istanjiti. Zatim jednu stranu premazati smesom do spanaća i rikote, te preklopiti i sa strane zatvoriti čačkalicama.
6. Posoliti ih i pobiberiti, pa ih poređati u tepsiju obloženu pek-papirom. Peći u ugrejanoj rerni oko 20 minuta, sve dok saft ne postane providan. Ukoliko termometrom za meso možete da izmerite temperaturu potrebno je da u centru rolnice ona bude 85°C.
7. Pečeno meso izvaditi iz rerne i ostaviti da se malo ohladi, a potom ga iseći na šnite 1,5 cm debljine.

Pripremu recepta u slikama tzv. korak po korak pratite na sledećoj strani…

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!