Start Glavna jela Meso Piletina s breskvama u kremastom kari sosu

Piletina s breskvama u kremastom kari sosu

Piletina sa karijem i breskvama
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 100 min
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

1½ pilećeg mesa bez kostiju
4 kašike ulja
50 g putera
700 ml pilećeg bujona
250 g breskvi iz kompota
300 ml kokosovog mleka
so, biber
2 kašike kari začina
250 g pirinča
550 ml vode
list peršuna

Priprema:

1. Meso iseći na manje komade. U dubljoj posudi pomešati ulje, so, biber i kari pa dodati meso i dobro sjediniti sve, kako bi začini prionuli na meso. Ostaviti da odstoji oko 30 minuta.
2. Na rastopljenom puteru propržiti meso koliko da porumeni. Dodati breskve isečene na manje komade i promešati. Sve preliti toplim bujonom pa nastaviti kuvanje na umerenoj temperaturi.
3. Nakon 50-ak minuta dinstanja dodati mleko (ili neutralnu pavlaku) pa ostaviti da krčka dok se smesa ne poveže.
4. Pirinač kuvati oko dvadesetak minuta na umerenoj temperaturi pa ostaviti sa strane.
5. Ukoliko je potrebno, dodatno začiniti piletinu, promešati i poslužiti uz pripremljeni pirinač.
6. Ukrasiti seckanim peršunom i poslužiti.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!