Pripremа:
Testo:
1. Pomešati brašno sa praškom za pecivo i šećerom, pa dodati so, rendanu koricu limuna, žumanca i margarin. Mešati dok se ne dobije smesa ravnomerno zrnaste strukture.
2. Zatim dodati kiselu pavlaku i mesiti rukama dok se smesa ne sjedini. Testo podeliti na dva dela i ostaviti je da odstoji u frižideru pola sata.
Fil:
1. Belanca čvrsto ulupati.
2. Jabuke oljuštiti, narendati i pomešati sa šećerom, rogačem i rumom. Lagano umešati sneg od belanaca.
Finalni postupak:
1. Polovinu testa rasklagijati i staviti u pleh obložen pek-papirom, pa ravnomerno izbockati viljuškom. Posuti grizom i naneti prethodno pripremljen fil.
2. Preostalo testo takođe razviti i staviti preko fila.
3. Pitu peći u zagrejanoj rerni na 180ºC oko 50 minuta.
4. Gotov kolač ostaviti da se ohladi, pa ga posuti šećerom u prahu.
Samo torte i kolači, i ništa više!
RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!
Proverite i ove linkove!