Start Vaši recepti Popover

    Popover

    Recept Dijane Ademović iz Subotice

    popover
    Foto: Pošalji recept
    • 35 minuta
    • 4 osobe
    • Lako

    Sastojci:

    Testo
    2 jajeta
    250-275 ml mleka
    175 g brašna
    125 g putera
    soli po ukusu
    Fil
    2 kuvana jajeta
    5-6 kiselih krastavčića
    100 g pileće salame
    100 g tvrdog sira, po izboru
    1 pavlaka
    suvi bosiljak
    so, biber

    Priprema:

    Testo
    1. Penasto umutiti jaja, dodati mleko i soli po ukusu.
    2. Otopiti maslac, pa kada se malo prohladi, dodati u umućena jaja (ostaviti malo za podmazivanje).
    3. Zatim postepeno dodavati brašno, sve vreme mešajući dok se ne dobije glatka smesa. Ostaviti sa strane.
    Fil
    1. Iseckati jaja, krastavčiće, salamu i sir na kockice.
    2. Dodati pavlaku i začiniti po ukusu, pa sve dobro promešati.
    Finalni postupak
    1. Kalupe za mafine podmazati otopljenim maslacem, pa ih napuniti do ⅔ pripremljenom smesom za testo. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 10 minuta, a zatim temperaturu sniziti na 180°C i peći dok ne porumeni.
    2. Gotove popovere ostaviti da se ohlade, a zatim ih izvrnuti iz kalupa da dno bude na vrhu. Udubljenja (koja će se formirati sama kada se izvrnu) puniti filom i posuti bosiljkom.

    Samo torte i kolači, i ništa više!

    RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!