Start Glavna jela Meso Predlog za ručak: Rolovani pileći bataci

Predlog za ručak: Rolovani pileći bataci

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana
  • 80 minuta
  • 8 osoba
  • Lako

Sastojci:

– 4 veća bataka sa karabatakom
– 4 lista praške šunke
– 150 g kačkavalja
– 1/2 crvene paprike
– 3 dl juneće supe
– 1 manja glavica karfiola
– 3 jajeta
– 150 g brašna
– prezli po potrebi
– mešavina začina
– ulje, so

ISPROBAJTE I… Bataci u saftu

Priprema:

1. Pileće batake sa karabatakom uzdužno zaseći oštrim nožem. Zatim pažljivo odvojiti meso od kostiju, vodeći računa da se kožura ne ošteti kako bi se dobile šnicle.
2. Šnicle istanjiti preko najlon kese tučkom za meso i začiniti po ukusu.
3. Kačkavalj i crvenu papriku iseći na štapiće.
4. Šniclu položiti na radnu površinu tako da kožurom bude okrenuta nadole. Prekriti je listom praške šunke i staviti po dva štapića sira i paprike. Bočne stranice šnicle malo saviti ka unutra da sir ne iscuri te pažljivo urolovati i uvezati kuhinjskim koncem. Na isti način od preostalog materijala pripremiti još rolnica.
5. Rolnice ispeći na vrelom ulju da porumene, a zatim dinstati uz povremeno dolivanje juneće supe dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
6. Karfiol iskidati na cvetove i kratko blanširati u slanoj vodi.
7. Blanširani karfiol uvaljati u brašno, potom u umućena jaja i na kraju u prezle. Pržiti ga na vrelom ulju dok ne porumeni.
8. Rolovane batake poslužiti uz pohovani karfiol.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!