Start Glavna jela Meso Punjena pileća prsa

Punjena pileća prsa

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 2 manja pileća bela mesa
– 1 manji praziluk
– 2 čena belog luka
– 4 pečene crvene paprike
– 100 g mortadele
– 120 g kačkavalja
– 3 jajeta
– 200 g brašna
– 200 g prezle
– kari
– 4 dl ulja
– 500 g krompira
– mešavina začina, so, biber

Priprema
1. Oba pileća bela mesa odvojiti od kostiju i uzdužno preseći napola, kako bi se dobile 4 šnicle za punjenje.
2. Pripremljene šnicle zarezati poprečno, otvoriti i istanjiti tučkom za meso. Natrljati ih karijem i začinima po ukusu.
3. Praziluk očistiti i iseći na kockice, mortadelu takođe iseći na kocke, beli luk ispasirati.
4. Na malo ulja propržiti praziluk kako bi omekšao, dodati mortadelu, beli luk i začine po ukusu, te kratko propržiti.
5. Pileću šniclu prekriti pečenom paprikom, naneti kašiku pripremljenog fila i list kačkavalja. Preklopiti i pričvrstiti čačkalicama. Na isti način napuniti ostale šnicle kako bi se utrošio pripremljeni materijal.
6. Punjene šnicle uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezle. Pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.
7. Krompir oljuštiti, iseći na štapiće i propržiti na vrelom ulju. Pohovane šnicle služiti uz prženi krompir.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!