Start Vaši recepti Punjene krofne sa šećernom glazurom

    Punjene krofne sa šećernom glazurom

    Recept Suzane Ćirić iz Modrice

    • 110 min
    • 6 osoba
    • Srednje zahtevno

    Sastojci:

    Testo
    1 kvasac
    1 kašičica soli
    4 kašike šećera
    200 ml mleka
    100 ml vode
    100 ml ulja
    2 jajeta
    1 limun
    brašno po potrebi
    Fil
    300 ml mleka
    1 puding od vanile
    1 kašika instant kakaoa
    3 kašike šećera
    Ostalo
    100 g bele čokolade
    100 g crne čokolade
    4 kašike ulja
    ulje za prženje

    Priprema:

    Testo
    1. Staviti kvasac s kašikom šećera u mlaku vodu da nadođe. Ostatak šećera umutiti s jajim, a zatim dodati mleko, ulje, sok od limuna i nadošao kvasac. Postepeno dodavati brašno pa rukama umesiti glatko testo. Oblikovati jufku, prekriti je pamučnom krpom i ostaviti ga nadođe oko 45 minuta.
    Fil
    1. U 100 ml mleka razmutiti puding od vanile i šećer, a preostalo mleko zagrevati na šporetu dok ne provri. U ključalo mleko ulitit razmućen puding i mešati neprekidno dok se puding ne zgusne. U vruć fil dodati kašiku instant kakaoa, dobro promešati i ostaviti ga da se prohladi.
    Finalni postupak
    1. Posle 45 minuta odmaranja premesiti testo i ostaviti ga da ponovo nadođe oko 30 minuta.
    2. Nakon toga testo prebaciti na radnu površinu posutu brašnom, rastanjiti oklagijom razvući i čašom vaditi krofne.
    3. Na jednu krofnu staviti kašičicu fila, preklopiti drugom krofnom pa krajeve pritisnuti kako fil ne bi cureo prilikom pečenja.
    4. Krofne pržiti u manjoj šerpi u dubokom ulju. Odlagati ih na tacnu postavljenu papirnim ubrusom kako bi se ocedio višak masnoće.
    5. U dve posude rastopiti crnu i belu čokoladu sa po dve kašike ulja. Pečene krofne umakati u čokoladnu glazuru, dekorisati i poslužiti.

    Postupak pripreme u slikama tzv. korak po korak pogledajte na narednoj strani…

    Samo torte i kolači, i ništa više!

    RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!