Start Glavna jela Povrće Punjene paprike u bešamelu

Punjene paprike u bešamelu

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 8 žutih paprika šilja
– 400 g mlevene junetine
– 2 krompira srednje veličine
– 1 glavica crnog luka
– 2 čena belog luka
– 2 dl soka od paradajza
– 1/2 kašičice mlevene paprike
– 40 g putera, ulje
– 5 dl mleka
– 2 kašike brašna
– 200 g trapista
– mešavina začina

Priprema
1. Žute paprike ispeći i oguliti. Zatim ih uzdužmo zaseći i pažljivo očistiti od semena a peteljke ostaviti, da se dobije prostor za punjenje.
2. Crni luk iseći na kockice, a krompir oguliti i izrendati na krupno rende.
3. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, a potom dodati mlevenu junetinu te i nju kratko propržiti da promeni boju. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vode po potrebi dok meso napola ne omekša, a
suvišna tečnost ne uvri. Zatim dodati rendani krompir te i njega kratko propržiti. Nakon toga sipati sok od paradajza, dodati mlevenu papriku i začine po ukusu i dinstati da suvišna tečnost uvri.
4. Pripremljenim filom napuniti pečene paprike.
5. Posebno u manjoj šerpi otopiti puter pa dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolivati mleko uz neprestano mešanje dok se sos ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati začine po ukusu.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati punjene paprike, preliti ih bešamel sosom i posuti trapistom. Peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC 25 min.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!