Start Glavna jela Meso Punjeni biftek

Punjeni biftek

Pixabay

Sastojci:

– 1,5 kg junećeg bifteka
– 1 glavica crnog luka
– 3 kašike prezli
– 100 g mesnate slanine
– 250 g pileće džigerice
– 1 jaje
– 50 g pirinča
– 1 kašika senfa
– 1 kašika gustina
– 1 kašičica seckanog peršuna
– 4 kašike ulja
– 2 dl juneće supe
– mešavina začina, biber

Priprema:

1. Juneći biftek očistiti od žilica, a potom pomoću noža u sredini napraviti udubljenje za punjenje.
2. Pileću džigericu očistiti od opne i žilica pa iseći na kockice.
3. Crni luk i mesnatu slaninu takođe iseći na kockice.
4. Pirinač obariti u slanoj vodi te ga procediti od suvišne tečnosti.
5. Na malo ulja propržiti crni luk a zatim dodati slaninu te i nju kratko propržiti.
6. Potom dodati pileću džigericu i pržiti je dok ne omekša. Skloniti sa ringle pa dodati pirinač, jaje, peršun i prezle. Začiniti po ukusu i dobro izmešati.
7. Pripremljenom smesom napuniti biftek te ga uvezati kuhinjskim koncem kako bi zadržao željeni oblik.
8. U nauljenu tepsiju staviti biftek i preliti ga junećom supom. Pokriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 60 min. Zatim ukloniti foliju i nastaviti sa pečenjem dok ne porumeni.
9. Biftek izvaditi a masnoću u kojoj se pekao procediti. U sat od pečenja dodati razmućeni gustin sa malo vode i senf. Doliti 2 dl vode i kratko prokuvati da se dobije odgovarajuća gustina.
10. Pripremljenim umakom preliti biftek i poslužiti ga uz bareno povrće po želji.

 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!