Start Deserti Punjeni puter keks

Punjeni puter keks

Foto: Bakina Kujna

  • 120 min
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

250 g brašna
150 g putera
125 g šećera u prahu
1 jaje
1 žumance
½ praška za pecivo
2 kašike vode
300 g marmelade od višanja

Priprema:

1. U vanglici sjediniti brašno s praškom za pecivo, pa dodati kockice hladnog putera i ručno izmešati da bi se dobila mrvičasta smesa.
2. Ubaciti jaje, žumance i dve kašike vode, te umesiti glatko testo. Uviti ga u providnu foliju i ostaviti u frižideru da miruje 60 min.
3. Nakon toga testo istanjiti oklagijom na debljinu od 3 mm, a potom okruglom reckavom modlom prečnika 4 cm izvaditi krugove. Polovinu krugova unakrsno zaseći okruglim nožem.
4. Na pune krugove naneti pola kašičice marmelade od višanja, pa ih preklopiti unakrsno zasečenim krugovima.

Hrono keksi sa limunom

5. Po sredini oblikovanog peciva blago utisnuti manju modlu ili čašu, prečnika 2 cm da bi se polovine slepile.
6. Pleh prekriti papirom za pečenje i poslagati na njega punjeno pecivo. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 12 min.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!