Start Vaši recepti Recept za brzu i ukusnu pitu – krompiruša

    Recept za brzu i ukusnu pitu – krompiruša

    Recept Dijane Ademović iz Subotice

    Pita krompiruša

    • 65 min
    • 4 osobe
    • Lako

    Sastojci:

    500 g tankih kora za pitu
    1-1½ kg krompira
    2 veće glavice crnog luka
    150 ml kisele vode
    80 ml ulja
    so, biber

    Pripremа:

    1. Krompir oprati, oljuštiti i izrendati.
    2. Crni luk iseći sitno, dobro ga upržiti, a zatim dodati rendani krompir. Pržiti na jakoj vatri sve vreme mešajući dok fino ne omekša. Dodati soli i bibera po ukusu.
    3. Kore razdvojiti, svaku poprskati sa malo ulja i spojiti dijagonalne krajeve u trougao.
    4. Duž dužeg dela rasporediti fil i uviti u rolnu, pa uviti u rolat.
    5. Rolat uviti u krug, kao pužić. Postupak ponoviti sa ostalim korama.
    6. Krompiruše ređati u pleh obložen pek-papirom, jedan do drugog, tako da se na krajevima preklapaju da se ne bi odmotavali prilikom pečenja.
    7. Premazati krompirušu mešavinom kisele vode i ulja. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C, dok ne porumeni.

    Preporučujemo i recept za pitu s kiselom kupusom.