Start Vina regiona Recept za domaće kupinovo vino

Recept za domaće kupinovo vino

  • Guliver/Pixabay

Sastojci:

– 4 kg kupina
– 1,5 kg meda
– 1 kg šećera

Priprema:

1. Kupine oprati i samleti na mašini za mlevenje.
2. Potom mlevene kupine sjediniti sa medom i šećerom i dobro izmešati.
3. Smesu presuti u čistu i suvu staklenu posudu, vodeći računa da posuda bude veća kako tokom vrenja sadržaj ne bi iscurio. Poklopiti suvom krpom, prekriti tanjirom, ostaviti na mračno i hladno mesto, nikako na suncu. Treba da odstoji 7 do 10 dana.
4. Potom kominu procediti od soka, te sok vratiti u opranu, suvu staklenu teglu. Prekriti krpom, poklopiti tanjirom i ostaviti da stoji još 7 dana da se talog slegne. Nakon toga opet procediti kroz gazu i razliti u flaše. Flaše uvezati platnom i sačekati 3 dana da vino prestane da šušti, a potom ga zatvoriti čepom.
5. U kominu od kupina sipati malo vode, poklopiti i ostaviti na suncu da stoji 14 dana. Nakon toga procediti da bi se dobilo kupinovo sirće.

 

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

 

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!