Start Glavna jela Meso Restovana džigerica

Restovana džigerica

Iako je mnogima veoma začuđujuće, džigerica spada u jednu od najhranjivjih namirnica. Pored toga što sprečava anemiju, bogata je brojnim vrstama vitamina B. Zato slobodno, kada god imate priliku, spremajte ovu namirnicu.

Pixabay

Sastojci:

– 800 g svinjske džigerice
– 5 dl mleka
– 1 dl soka od paradajza
– 2 glavice crnog luka
– 1 kašika seckanog peršuna
– 1 ravna kašika mlevene paprike
– mešavina začina

Priprema:

1. Svinjsku džigericu iseći na trake pa preliti mlekom i ostaviti u frižideru da miruje najmanje 30 min.
2. Crni luk iseći na kockice i propržiti na vrelom ulju da porumeni. Dodati oceđenu džigericu od mleka i nastaviti sa dinstanjem na umerenoj temperaturi.
Tokom dinstanja dolivati vodu po potrebi dok džigerica ne omekša.
3. Pred kraj dinstanja dodati sok od paradajza, mlevenu papriku, peršun i začine po ukusu. Kuvati uz povremeno mešanje dok se ne dobije željena gustina.

Uživajte!

ISPROBAJTE JOŠ I:

PILEĆA DŽIGERICA SA KNEDLAMA

DŽIGERICA SA GRAŠKOM

 

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!