Start Glavna jela Meso Rimske šnicle

Rimske šnicle

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
800 g svinjskog karea bez kostiju
1 veza mladog luka
200 g mesnate slanine u komadu
120 g mesnate slanine u listovima
3 paradajza
4 dl soka od paradajza
250 g kačkavalja
0,5 dl ulja
origano
mešavina začina

ISPROBAJTE I…

ŠNICLE U PERŠUNU

LAŽNA BEČKA ŠNICLA

Priprema:
1. Svinjski kare iseći na šnicle, istanjiti ih tučkom za meso i začiniti po ukusu. Propržiti ih na vrelom ulju da porumene, a potom izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
2. Mladi luk očistiti i iseći na kolutove, mesnatu slaninu u komadu i paradajz iseći na kocke. Kačkavalj iseći na listove.
3. Na malo ulja propržiti mladi luk da omekša, a potom dodati slaninu, te i nju kratko propržiti.
4. Zatim dodati paradajz, te i njega izdinstati.
5. Kada je paradajz napola dinstan, sipati sok od paradajza, dodati origano i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
6. Svaku prženu šniclu prekriti listom slanine i pričvrstiti čačkalicom.
7. U vatrostalnu posudu sipati umak od paradajza. Preko umaka naizmenično ređati šnicle i listove kačkavalja, tako da se na krajevima preklapaju.
8. Pripremljeno jelo staviti u zagrejanu rernu na 200 ºC da se zapeče.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!