Start Glavna jela Povrće Rižoto sa gamborima, tikvicama i šafranom

Rižoto sa gamborima, tikvicama i šafranom

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana
Sastojci:
200 g pirinča
240 g gambora
100 g tikvica
30 g crnog luka
2 g belog luka
1 g ruzmarina
3 dl neutralne pavlake
10 g margarina
5 dl belog vina
5 dl supe od povrća
šafran
maslinovo ulje
morska so, zeleni biber

Priprema:
1. Na maslinovom ulju propržiti sitno seckani ruzmarin, pa dodati seckani beli i crni luk.
2. Dodati gambore, a odmah potom i seckane tikvice. Ne mešati varjačom da se smesa ne bi raspala već protresti tiganj što energičnije kako bi se sve ravnomerno propržilo.
3. Nakon toga dodati šafran koji je pre toga razmućen u malo belog vina. Sipati neutralnu pavlaku i malo supe od povrća, kao i prethodno skuvani pirinač (al dente – tvrdo kuvan). Rižoto treba da dobije lepu žutu boju. Laganim pokretima mešati smesu i dodavati margarin, morsku so i zeleni biber. Držati na ringli dok ne postane kremast. Nakon toga servirati.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!